Απρ
11

Α.Ρ.Ω.Γ.Η.

 

Η Α.Ρ.Ω.Γ.Η. αποτελεί μια κίνηση εθελοντικής προσφοράς αγαθών( τρόφιμα, ρούχα κ.λ.π.) η οποία ήταν ιδέα του κοινωνικού λειτουργού Σάββα Καλοκαιρινού και εποπτεύεται από τον ίδιο, όπως και ο συντονισμός των δράσεων που λαμβάνουν χώρα. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθημερινής φύσης οι οποίες κάποιες φορές είναι ανυπέρβλητες.

Μετά από μια σχετική αυτοψία λοιπόν, συγκεντρώνουμε τα τρόφιμα ή ρούχα που είναι απαραίτητα και τα αποστέλλουμε σε κάθε οικογένεια που χρειάζεται τη βοήθεια μας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 900 μέλη σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και κάποια προερχόμενα από το εξωτερικό και προσπαθούμε όλοι μαζί με σωστές κινήσεις και προπαντός όσο πιο γρήγορα μπορούμε ,να καλύψουμε κάποιες ανάγκες συμπολιτών μας που πλήττονται στην καθημερινή τους ζωή

Τρόφιμα σε οικογένειες πολύτεκνες σε εβδομαδιαία βάση , ρούχα σε άπορους ανθρώπους , εξοπλισμός με τα απαραίτητα υλικά γυναικών που είναι έτοιμες να γεννήσουν και δεν έχουν να τα προμηθευτούν , σχολικά σε παιδιά που βιώνουν την κρίση στην καθημερινότητα τους στο σχολείο αλλά και φάρμακα που συγκεντρώνουμε και αποστέλλουμε στο μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού, είναι μόνο λίγες από τις έως τώρα δράσεις μας. Για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργιάς, τα ονόματα παραμένουν σε απόκρυψη ώστε να μην υφίσταται θέμα προσωπικών δεδομένων.

Φυσικά όλα αυτά θα ήταν αδύνατα χωρίς τη συνεργασία των μελών, κάποια από τα οποία έχουν αναλάβει σε εβδομαδιαία βάση να μας προμηθεύουν με τρόφιμα ώστε να μπορούμε να τα παρέχουμε σε οικογένειες που χρήζουν βοήθειας. Κατανοούμε πως η κίνηση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από μια κίνηση αγάπης κάποιων ανθρώπων που έχουμε κοινό μας όραμα την κοινωνική ανασυγκρότηση και την καθημερινή ευτυχία όλων των συνανθρώπων μας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη, ενεργά και μη, καθώς και όλους εκείνους που μας έχουν στηρίξει έμπρακτα ,είτε φαρμακοποιούς που μας δίνουν κάποια φάρμακα όταν τα αναζητάμε παντού και είναι σε έλλειψη, είτε εταιρείες μεταφορικές που μεταφέρουν κάποια πράγματα με ελάχιστο κόστος ή και τσάμπα κάποιες φορές, ακόμη και κάποια μαγαζιά που μας έχουν προμηθεύσει με τρόφιμα ώστε να δοθούν σε οικογένειες που εμείς εντοπίζουμε.

Δεν αναλύουμε την κρίση, τη βιώνουμε και παλεύουμε μέσα από την προσφορά να κάνουμε την καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων καλύτερη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το ευχαριστώ που αναδύεται στο χαμόγελο ενός ανθρώπου.

 

Οι δράσεις μας:

  • Τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες κατά τακτά χρονικά διαστήματα
  • Μοίρασμα σχολικών σε παιδιά σχολείων που δεν έχουν τα προς το ζην
  • Ρούχα σε άπορους και άστεγους στις αρχές του χειμώνα
  • Ρούχα και παιχνίδια σε ιδρύματα όπως το Χριστοδούλειο ορφανοτροφείο
  • Παροχή ακουστικών σε οικογένεια άπορη με 2 παιδιά που τα χρειάζονταν
  • Συγκέντρωση φαρμάκων και προσφορά στο ΜΚΙΕ σε τακτά διαστήματα.

 

Υποσημείωση: Το δίκτυο συμβουλευτικών υπηρεσιών και κοινωνικών μελετών psy-consellors και η συντονίστριά του κυρία Ευγενία Σαρηγιαννίδη, διδάκτωρ ψυχολογίας, μας στηρίζουν έμπρακτα και νομικά όπου χρειαζόμαστε συμβουλές και τους ευχαριστούμε θερμά

 

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ . ΣΑΣ ΕΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ο διαχειριστής, Καλοκαιρινός Σάββας, κοινωνικός λειτουργός.( 6980803410)

, , , ,Προσθέσετε απάντηση