Home » Δημοσιεύσεις - Άρθρα » Ελλάδα με πάγο …. σκέτη!
Ιουν
13

 

Προσεγγίζοντας την παρούσα κατάσταση ως άνθρωπος που σκέπτεται και απαλλαγμένος , όσο γίνεται,  από εθνικές και φυλετικές προκαταλήψεις, δεν είναι δυνατό να μην αντιληφθεί κανείς πως η κατάσταση η οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα μιας λογικής ακολουθίας η οποία ακολουθήθηκε από το Κράτος τα 38 περασμένα έτη. Οι κυβερνήσεις μετά τη μεταπολίτευση επιδόθηκαν με μεγάλη επιτυχία στη διάλυση ενός Κράτους αλλά και την αποδιοργάνωση ενός ολόκληρου έθνους. Δανείστηκαν από την Ευρωπαϊκή ένωση τεράστια ποσά και οργάνωσαν το Κράτος με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τυχαία λάθη αλλά για οργανωμένο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η χώρα διαλύθηκε και οδηγήθηκε ηθελημένα στην παρούσα κατάσταση, όχι από τους εταίρους μας αλλά από τους ομοεθνείς μας που τοποθέτησαν το προσωπικό όφελος πάνω από την εθνική ευημερία αλλά και τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Τοποθετήθηκαν άνθρωποι χωρίς παιδεία αλλά και χωρίς εθνική συνείδηση σε θέσεις στις οποίες απαιτούνταν πατριώτες για να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα και να διασφαλίσουν τις εθνικές πάγιες θέσεις απέναντι σε επιθέσεις-βολιδοσκοπήσεις από τις δυνάμεις που περίμεναν υπομονετικά να καρπωθούν τα αποτελέσματα μιας κακής διακυβέρνησης της χώρας ταύτης. Και συνέβη. Οι εκλεγμένοι δικοί μας πολιτικοί άνοιξαν το δρόμο σε μια άνευ προηγουμένου εκποίηση της γης μας και πρόδωσαν τους όρκους τους περί εθνικής ομοψυχίας αφήνοντας το λαό να τυραννιέται σε έναν κυκεώνα μέτρων λιτότητας και αλλάζοντας το ήδη διαλυμένο Κράτος σε κάτι χειρότερο και φυσικά, νοσηρό!

Εκείνοι δυστυχώς που εκμεταλλευτήκαν τα πακέτα Ντελώρ και διόρισαν χιλιάδες άτομα σε θέσεις δημόσιου τομέα ανταποκρινόμενοι σε ένα εκλογικό, σάπιο σύστημα, εκείνοι που καρπώνονταν επί σειρά ετών τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, εκείνοι που έφτιαξαν εταιρείες εις βάρος του ελληνικού λαού και έφαγαν απίστευτα ποσά και συνεχίζουν να τρώνε αλλά και να θέλουν να φάνε, μας οδήγησαν και συνεχίζουν να μας οδηγούν στο γκρεμό με μαθηματικό τρόπο πια, έχοντας οδηγό όχι μόνο  τα δικά τους προσωπικά οφέλη αλλά και τα συμφέροντα των εγκάθετων οι οποίοι τους στηρίζουν και τους τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση με στόχο να φτιάξουν μια ισχυρή Ευρώπη διαλύοντας την Ελλάδα τόσο σε οικονομικό αλλά και σε κάθε επίπεδο ανάπτυξης. Ακόμη και αντλώντας τους πόρους της και πείθοντας τους αδαής και κακούς πολιτικούς μας να βάλουν την υπογραφή τους για αυτό. Γιατί προσωπικά, πιστεύω πως όσα κι αν σου τάξουν, όσα κι αν δεις να μπαίνουν στον καταθετικό σου λογαριασμό, δεν μπορείς να προδώσεις τη λέξη πατρίδα, όχι από πατριωτισμό αλλά από απλή εθνική συνείδηση.

Διάβρωσαν τους φορείς, εξευτέλισαν τους θεσμούς, διέλυσαν την κοινωνική συνοχή, κατακρεούργησαν τα όνειρα μιας και δυο γενεών με τα μέτρα τους, καθυστέρησαν την εθνική ανάπτυξη και συντελούν ακόμη έργο για την εκποίηση του ελληνικού κράτους με καθαρά προσωπικά οφέλη. Τοποθετώντας έναν άνθρωπο σε ένα άδειο δωμάτιο και βάζοντας μέσα μια μύγα, άμεσα οριοθετείς ως το μισό κόσμο αυτού του ανθρώπου αυτή την ίδια τη μύγα. Και αυτό συνέβη και στην Ελλάδα. Τοποθέτησαν τους πολιτικούς μας με απλό τρόπο σε ένα δωμάτιο με προσωπικά οφέλη και αναπόφευκτα, τα ίδια τα οφέλη έγιναν ο μισός τους κόσμος. Ξέχασαν όμως το ίδιο το δωμάτιο που τους περιβάλλει το οποίο καταρρέει πια πάνω τους διαλύοντας κάθε σχέδιο ,τόσο δικό τους όσο και εκείνων που τους τοποθέτησαν εκεί.

Δεν είχαμε δώσει κι εμείς σαν λαός όμως ένα δείγμα, μια προειδοποίηση πως ίσως κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε, θα αντιδράσουμε, κάτι θα κάνουμε…. Πορευόμασταν ήσυχοι και τους μάθαμε σε αυτή την ησυχία και αυτό είναι που θέλουν και τώρα. Να συνεχίσουμε να κάνουμε ησυχία. Να μη μιλάμε, να μην είμαστε ελεύθεροι, να μην κουνιόμαστε, απλά να κάνουμε ησυχία. Μπορεί να το περίμεναν αλλά δε νομίζω πως μας παίρνει άλλο πια. Κλείσαμε τους λογαριασμούς με τη γενιά του Πολυτεχνείου αφού και οι ίδιοι παραδέχτηκαν πια πως σαν γενιά υποθήκευσαν εμάς και τις επόμενες γενιές ψηφίζοντας τις ίδιες οικογένειες εναλλάξ και κάνοντας στην ουσία ασυνείδητα μια εσωτερική αλλαγή του πολιτεύματός μας απαγορεύοντας την πολυφωνία και καλλιεργώντας έναν ενδόμυχο φόβο για αλλαγή. Γιατί δυστυχώς αυτό είναι που μας φοβίζει και εξαναγκάζει κάποιους να κρύβονται στα ερείπια του δικομματισμού…. η αλλαγή και ο φόβος που την ακολουθεί.

Μας κατέστρεψαν; Δε νομίζω πως η ερώτηση είναι ρητορική. Φυσικά και δεν μας κατέστρεψαν, αλλά κόντεψαν να μας κάνουν να γονατίσουμε. Και ως Έλληνες, δε νομίζω πως μπορούσαμε ποτέ να γονατίσουμε. Δε βάζω εθνικιστικά μπαχαρικά για να τονώσω το εθνικό φρόνημα γιατί νομίζω δεν είναι και απόλυτα σωστό. Βάζω όμως ερωτήσεις οι οποίες δεν απαντώνται ποτέ ακριβώς επειδή εμείς οι ίδιοι το έχουμε επιτρέψει. Πρέπει να οργανωθούμε γρήγορα και δυστυχώς αυτό το γρήγορα έχει περάσει. Οπότε, πρέπει να χειριστούμε μια κατάσταση πολύ άσχημη με έναν πολύ όμορφο τρόπο. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη βαθύτερη έννοια της δημοκρατίας και να επανατοποθετήσουμε ορισμένα πράγματα σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, προασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα αλλά και τη εθνική μας υπόσταση. Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι όσοι ο λαός πιστεύει πως πρόδωσαν την Ελλάδα. Και νομίζω πως όλοι μας ξέρουμε ποιοι είναι. Οι εν ζωή πρωθυπουργοί αλλά και όλοι οι υπουργοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Και μιλάμε για τιμωρία. Αληθινή και πιασιάρικη, ώστε να μπορέσει ο ελληνικός λαός να εξωτερικεύσει την οργή του η οποία τείνει να γίνει βία και να γυρίσει μπoύμερανγκ στον ίδιο!

Βλέπουμε τα οφέλη του ευρώ κάθε μέρα και για όσους δεν τα βλέπουν, ας κοιτάξουν τα οφέλη της λιτότητας του μνημονίου. Απλά δεν υπάρχουν. Στα πορτοφόλια, ο κόσμος δεν έχει ούτε ευρώ ούτε κανένα άλλο νόμισμα. Οπότε το να συζητάμε για μνημόνια και ευρώ, νομίζω είναι μια άσχημη ιδέα όταν η ίδια η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας ακριβώς αυτού του νομίσματος το οποίο πρέπει να αποτινάξουμε μπας και βρούμε την εθνική μας ησυχία και όχι την ησυχία που θέλουν εκείνοι που μας έφτασαν ως εδώ. Κατανοώ πως είναι δύσκολο να πείσεις έναν λαό να πράξει κατά βούληση ειδικά μετά από τρεις δεκαετίες πλύσης εγκεφάλου αλλά τα πράγματα έφτασαν σε ένα τέρμα που μόνο ο λαός μπορεί να ξεπεράσει. Δεν πρέπει να κοιτάξουμε πίσω, πρέπει να τρέξουμε μπροστά και ο καλύτερος τρόπος να το πράξουμε, είναι να διαφοροποιήσουμε τη θέση μας από την προδιαγεγραμμένη πορεία που άλλοι έχουν καθορίσει ερήμην του απλού λαού για τον ίδιο το λαό που πραγματικά τυραννιέται κάθε μέρα και περισσότερο! Άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αυτό που μας έχουν υποχρεώσει να ζήσουμε. Πρέπει να αλλάξουμε πλεύση γιατί δεν υπάρχει πια καιρός για υπακοή και ησυχία. Δεν μπορεί πια ο λαός να κάνει ησυχία όταν του κλέβεις την περιουσία που με μόχθο έχει φτιάξει. Πρέπει να φύγουμε από το ευρώ κύριοι και να μη φοβόμαστε τις αλλαγές γιατί δυστυχώς ,μόνο μέσα από αλλαγές μπορούμε να ανακάμψουμε. Δεν υπάρχει ευρώ για την Ελλάδα και ευτυχώς κάποιοι το κατανοούν. Είναι όμως αυτοί που βρίσκονται έξω και μας το λένε σαν απειλή γιατί αλλιώς θα πρέπει να το πουν όπως πραγματικά είναι. Και στην παρούσα στιγμή, η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός εθνικού νομίσματος, είναι πανάκεια για το ελληνικό κράτος.

Η μόνη πολιτική δύναμη που το προτείνει στη χώρα είναι το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος το οποίο όμως είναι κλεισμένο σε απαρχαιωμένα τείχη προκαταλήψεων και δεν του επιτρέπεται να το εκφράσει κυβερνώντας, ορθώς κατά εμένα! Γιατί και η αντιπολίτευση είναι χάπι που συνηθίζεται και δύσκολα ξεμπλέκεις από τέτοιες εξαρτήσεις ειδικά όταν είσαι εγκλωβισμένος σε ιδέες και μεθόδους που δεν έχουν εφαρμοστική δύναμη.

Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα. Και το όραμα έρχεται όταν αφήνεις το λαό να ονειρευτεί. Όταν τον εγκλωβίζεις σε ψεύτικα διλήμματα και κάλπικα κυβερνητικά πιστεύω, ο λαός αποπροσανατολίζεται και δεν μπορεί να δει καθαρά τη λύση η οποία βρίσκεται ακριβώς εκεί που οι διεφθαρμένοι μας πολιτικοί σταματούν! Η λύση βρίσκεται μετά από αυτούς. Χωρίς αυτούς. Με την τιμωρία τους, με το διωγμό εκείνων  και όλων όσων βοήθησαν στο πανούργο τους σχέδιο για την καταβαράθρωση της χώρας. Οι Έλληνες είναι η λύση και οι Έλληνες μπορούν μονάχα να βοηθήσουν τον εαυτό τους αρχικά κλείνοντας τους δέκτες της τηλεόρασης και δεύτερον, αφήνοντας την καρδιά τους να μιλήσει κάθε φορά που οδηγούνται στις κάλπες ώστε να κατορθώσουμε σιγά σιγά να βελτιώσουμε τη νοητική μας δυναμική και να απαγκιστρωθούμε από την τριακονταετή αντίληψη που μας θέλει υποχείριο της Ευρωπαϊκής παρέας .

Ευρώ τυπώνουν  μόνο οι Βρυξέλλες , μόνο η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Δραχμές τυπώνουμε εμείς! Αυτό είναι πια το δίλλημα, δεν υπάρχουν πια μνημόνια και αντιμνημόνια…. υπάρχει μόνο ευρώ και δραχμή, τίποτε άλλο!

 

Καλοκαιρινός Σάββας

Κοινωνικός λειτουργός

, ,Προσθέσετε απάντηση