Home » Δημοσιεύσεις - Άρθρα » Μπερδεμένες σκιές
Απρ
05

Μπερδεμένες σκιές

 

Δε γράφω το άρθρο για να σας παρουσιάσω κάτι που δεν ξέρετε αλλά να σας αγγίξω το ιδιαίτερο εκείνο κομμάτι της μνήμης σας που μάλλον δεν το χετε βάλει σε λειτουργία ποτέ ώστε να κρατεί όλα αυτά για τα οποία σήμερα εμείς οι νέοι καλούμαστε να πληρώσουμε με αίμα. Ήταν δεκαετία του 80 που εκκίνησε το κακό; Τότε που οι θειάδες όπως λένε, τρώγαμε με χρυσά κουτάλια;;; τώρα μάλλον τα ίδια κουτάλια τα πουλάνε όσο όσο στα ενεχυροδανειστήρια για να μπορέσουν την επόμενη μέρα να φάνε με τα χέρια το ψωμί. Φτωχύναμε Έλληνες;

Μάλλον κάπου χάσαμε κάτι που είχαμε ή μάλλον που νομίζαμε πως είχαμε! Δυστυχώς νομίζαμε κάποτε πως όλη μας η ευτυχία εμπερικλείεται στη αγοραστική μας δύναμη και αγοράζαμε αγοράζαμε αγοράζαμε ώσπου η ίδια η κατανάλωση μας έγινε δεύτερη μας φύση, με πρώτη πάντα τη φύση του image και της συντήρησης και προαγωγής ξενικών προτύπων και μάλιστα μιας άλλης εποχής και δεκαετίας. Πως ένας τέτοιος λαός λοιπόν ,πρέπει σήμερα να ξαναοργανωθεί όταν όλες οι άμυνες του είναι πεσμένες; Πώς να αντιδράσει αυτός ο λαός όταν οι μοναδικοί ηγέτες που έβγαλε είναι ηγέτες προδότες που μάζευαν με τεχνικές πλάνης ολάκερες οικογένειες και κορόιδα σε πλατείες και ακόμη και σήμερα αναπολούμε τους ίδιους προδότες; Βλέπει κανείς κάποια σύνδεση; Βλέπω εγώ, βλέπω εγώ μια τρομακτική σύνδεση μεταξύ του απλού έλληνα και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων κάποιων που αυτή τη στιγμή στολίζουν την ελληνική βουλή και φροντίζουν και τα παιδιά τους να αποτελέσουν άξιους συνεχιστές τους. Των ίδιων που έχουν καταντήσει το ελληνικό σύνταγμα ένα απλό κουβάρι νόμων που τηρούνται αν και εφόσον δε θίγονται συμφέροντα και κεκτημένα.

Κουράστηκα να κρίνω, κουράστηκα να κατεβαίνω να διαδηλώνω εκεί που θέλουν αυτοί έτσι για να μη μιλάω, κουράστηκα να βλέπω γύρω μου ανεκπαίδευτους επαναστάτες να προσπαθούν αν αποδείξουν στον εαυτό τους πόσο πολύτιμη είναι η αρωγή τους για τη δήθεν ανατροπή του κοινωνικοπολιτικού εκτρώματος και μετά να πηγαίνουν εβδομαδιαία ταξίδια αναψυχής για να ηρεμήσει η αγανάκτησή τους. Βαρέθηκα να αντικρίζω αγανακτισμένους συνδικαλιστές που δεν μπορούν να κρατήσουν την οργή τους και τα βάζουν με συναδέρφους ενώ η δουλειά τους είναι να προστατευόσουν τα δικαιώματα τους. Τα δικαιώματα που οι ίδιοι συνέβαλαν στο να καταργηθούν εν μία νυκτί.

Κύριοι, πρέπει να κατανοήσουμε την πάσα αλήθεια. Δεν έχουμε πολιτισμό, δεν έχουμε πατρίδα, δεν έχουμε σθένος να υπερασπίσουμε ούτε το πίσω μέρος του κορμιού μας και τα ξεπουλάμε όλα αρκεί….. να μας κάνει κάποιος μια χάρη! Ακόμη και τώρα που η Ελλάδα είναι πιο αφιλόξενη και από τον Άρη, ακόμη και τώρα κάποιοι ρουσφετολογούν. Δε νομίζω κύριοι πως φταίνε οι δυο οικογένειες των δοσίλογων που φτάσαμε όπου φτάσαμε. Φταίνε γενιές που κάποτε είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν την ιστορία ενός τόπου και τον υποδούλωσαν σε μια άνευ τέλους τυραννία στον ίδιο του τον εαυτό. Φταίνε οι γονείς μας που έσερναν τις γιαγιάδες μας στην κάλπη, φταίει το σύστημα που διοικούσαν άνθρωποι που έπαιξαν με τη νοημοσύνη μας. Βέβαια, σιγά την υψηλή νοημοσύνη του απλού έλληνα ο οποίος αναλώθηκε στο πιο αμάξι να πάρει και έφτασε να βάζει καθρέφτες στις ταράτσες για να χει να φάει ένα πιάτο φαγητό και να βαφτίζει αυτή την κατάντια ως ανάπτυξη. Τι σχέση έχει ο έλληνας με την ανάπτυξη; Έχει αλλά αντίστροφη. Μας παρέδωσαν πριν αιώνες έναν κόσμο και τώρα πια δεν κάνουμε παιδιά γιατί δεν μπορούμε να τα μεγαλώσουμε μέσα στον ίδιο κόσμο. Μπράβο λοιπόν σε όλους μας που σαν σύγχρονοι δήμιοι της ιστορίας, αντιστρέψαμε μια φυσική εξέλιξη ενός κράτους- έθνους και περιμένουμε από το ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψή του. χαχα!

Ένα μάτσο μπερδεμένες σκιές είμαστε που γυρνάμε άνευ λόγου σε ένα οικόπεδο που του χουν κόψει το ρεύμα γιατί είναι ολάκερο αυθαίρετο. Θέλει πολύ δουλειά για να χτιστεί από την αρχή όλο αυτό και να χει μια στοχευόμενη θετική εξέλιξη. Αλλά πριν από όλα, θέλει γκρέμισμα. Και όταν σου γκρεμίζουν το σπίτι, πονάς. Αλλά πρέπει να γκρεμιστεί γιατί όλοι μας όταν το χτίζαμε ξέραμε…….

Καλοκαιρινός Σάββας

κοινωνικός λειτουργός

Ελευθερίου Βενιζέλου 2

Ελευσίνα

, ,Προσθέσετε απάντηση